Close

Dow trotse sponsor van het Eco-Runner Team

Onlangs was het zover, de presentatie van het design van waterstof auto van de Universiteit van Delft; de Eco-RunnerXL. Gebouwd door een groep van 23 studenten aan de TU Delft. Als trotse partner van dit project mocht onze collega Laura Aguila (EMEAI Sustainability Manager) bij deze presentatie aanwezig zijn.

Mobiliteit op waterstof
Laura: “Het Eco-Runner Team Delft werkt al jaren aan het ontwerp van een innovatief staaltje duurzame mobiliteit. De laatste versie is de Eco-Runner XL, een lichtgewicht voertuig dat rijdt op waterstof en veel weg heeft van een moderne stadsauto. Zo heeft de Eco-RunnerXL 1195 km gereden op een tank van 350gr waterstof, een prestigieus wereldrecord. Met de Eco-RunnerXL neemt het team deel aan de Shell Eco-Marathon, een wereldwijde competitie die gewijd is aan het efficiënter maken van mobiliteit. Honderden teams doen jaarlijks mee in de strijd voor de meest duurzame auto.”

Roadmap to Zero
Anton van Beek: “Net als het Eco-Runner Team Delft, geloven we bij Dow sterk in de rol van waterstof in de energietransitie. Dit zal onder andere in onze Roadmap to Zero een belangrijke rol gaan spelen. Ook de ontwikkeling van een waterstofeconomie en het belang ervan om bijvoorbeeld de transportsector CO2 neutraal te maken is iets wat Dow op de voet volgt. We zijn dan ook ontzettend blij met deze samenwerking. Zo ben ik ervan overtuigd dat zowel onze mensen als de studenten van de TU Delft veel van elkaar kunnen leren. Dit biedt interessante toekomstperspectieven op het gebied van innovatie in de energietransitie en het aantrekken van jong en ambitieus talent bij Dow.”

Half mei wordt de nieuwe layout van de Eco-Runner gepresenteerd. We houden iedereen op de hoogte van het nieuwe design, waar het Dow logo trots op zal pronken.

Wil je meer lezen over het Eco-Runner Team Delft? Neem een kijkje op hun website: https://www.ecorunner.nl/

Close

Project status

Status

Voltooid

Meer info

Evenementen

Bekijk alle evenementen waar Dow aanwezig is, of door Dow georganiseerd worden.

Luister naar de Podcast met Anton van Beek

In de Podcast met Maikel Harte vertelt Anton van Beek over de Duurzaamheidsambitie van Dow in Terneuzen.