Close

Dow trotse sponsor van het Eco-Runner Team

In mei is het nieuwe design van de waterstof auto van de Universiteit van Delft; de Eco-RunnerXL gepresenteerd. Gebouwd door een groep van 23 studenten aan de TU Delft. Als trotse partner van dit project was onze collega Laura Aguila (EMEAI Sustainability Manager) bij deze presentatie aanwezig. Op woensdag 25 mei waren de TU-studenten te gast bij ons in Terneuzen. En van 30 mei tot 3 juni deed het team mee aan de Eco-Marathon op het TT-circuit in Assen. Meer info over onze samenwerking met team Eco-Runner lees je hieronder.

Mobiliteit op waterstof
Laura: “Het Eco-Runner Team Delft werkt al jaren aan het ontwerp van een innovatief staaltje duurzame mobiliteit. De laatste versie is de Eco-Runner XL, een lichtgewicht voertuig dat rijdt op waterstof en veel weg heeft van een moderne stadsauto. Zo heeft de Eco-RunnerXL 1195 km gereden op een tank van 350gr waterstof, een prestigieus wereldrecord. Met de Eco-RunnerXL neemt het team deel aan de Shell Eco-Marathon, een wereldwijde competitie die gewijd is aan het efficiënter maken van mobiliteit. Honderden teams doen jaarlijks mee in de strijd voor de meest duurzame auto.”

Roadmap to Zero
Anton van Beek: “Net als het Eco-Runner Team Delft, geloven we bij Dow sterk in de rol van waterstof in de energietransitie. Dit zal onder andere in onze Roadmap to Zero een belangrijke rol gaan spelen. Ook de ontwikkeling van een waterstofeconomie en het belang ervan om bijvoorbeeld de transportsector CO2 neutraal te maken is iets wat Dow op de voet volgt. We zijn dan ook ontzettend blij met deze samenwerking. Zo ben ik ervan overtuigd dat zowel onze mensen als de studenten van de TU Delft veel van elkaar kunnen leren. Dit biedt interessante toekomstperspectieven op het gebied van innovatie in de energietransitie en het aantrekken van jong en ambitieus talent bij Dow.”

Op bezoek in Terneuzen
Woensdag 25 mei was het TU-Delft Ecorunner team te gast in Terneuzen. Onze collega’s Lois van Druten en Jeroen Tap heetten de studenten welkom en hebben ze kennis laten maken met onze organisatie, onze producten & processen, onze Roadmap to Zero-activiteiten en duurzaamheidsprojecten. Uiteraard kwamen ook de carrieremogelijkheden aan bod en een uitgebreide bustoer over ons Industrypark was onderdeel van het bezoek. In de middag stond er een 'case study' op het programma. Als Trotse sponsor van het Eco-runner team wensen wij de studenten heel veel succes en plezier tijdens ‘The Eco-Marathon 2022’.

Eco-Marathon 2022
Eco-Runner Team Delft doet mee aan de Eco-Marathon, een wedstrijd die in het teken staat van het efficiënter maken van mobiliteit. Deze wedstrijd daagt studententeams uit om de grenzen van technologie, innovatie en hard werken te verleggen om 's werelds meest efficiënte auto's te maken. De Eco-Marathon bestaat sinds 1985 en wordt beschouwd als een van de grootste internationale studentencompetities met honderden deelnemende teams.

De competitie is verdeeld in 2 klassen; de Prototype-klasse en de Urban Concept-klasse. De prototypeklasse heeft heel weinig regels; studenten worden uitgedaagd om een ​​zo efficiënt mogelijk voertuig te maken. Dit resulteert vaak in een voertuig met 3 wielen (minder rolweerstand) en een gewicht van ongeveer 30 kilogram, zoals te zien op de afbeelding hiernaast.

De Urban Concept Class is wat beperkter; het voertuig moet 4 wielen hebben, de bestuurder moet rechtop zitten, de auto moet verlichting, een ruitenwisser en ruimte voor bagage hebben. Dit alles wordt gedaan om een ​​stadsauto te simuleren en dit concept een beetje realistischer te maken als toepassing voor de samenleving in de toekomst. Het doel van de Eco-Runner dit jaar.

En dat is gelukt!

Tijdens de laatste en beste poging op het circuit van Assen scoorden zij: 486 km/m^3 waterstof, wat gelijk staat aan ongeveer 5407 km op een kilogram waterstof!!! Ongelooflijk.

 

Wil je meer lezen over het Eco-Runner Team Delft? Neem een kijkje op hun website.  

Close

Project status

Status

Voltooid

Meer info

Evenementen

Bekijk alle evenementen waar Dow aanwezig is, of door Dow georganiseerd worden.