Onze leefomgeving duurzaam verbeteren

Wij zijn graag betrokken bij de mensen in onze omgeving. Door als grootste werkgever in Zeeuws-Vlaanderen vele initiatieven en evenementen te ondersteunen, dragen we bij aan de leefbaarheid, het welzijn en de economie in onze regio. Zo hebben we ook een enthousiast donatieteam. Zij willen namens onze organisatie graag ondersteunen in lokale en regionale projecten die de kwaliteit van onze leefomgeving duurzaam verbeteren.

Donatie aandachtsgebieden
Donaties liggen altijd in lijn met onze organisatiewaarden. Aandachtsgebieden zijn natuur & milieu, onderwijs, innovatie, gemeenschap/vrijwilligerswerk en diversiteit & inclusie. Afgelopen periode hebben we ook projecten met betrekking tot corona en Oekraïne ondersteund. Wil je een idee krijgen van projecten die wij ondersteunen, kijk dan zeker even hier.

Ons Terneuzen donatieteam
Het donatieteam van Dow Terneuzen bestaat uit een aantal enthousiaste collega’s die werkzaam zijn binnen diverse afdelingen in onze organisatie, namelijk: Operations, R&D, EH&S en ondersteunende afdelingen zoals HR Talent Acquisition/Communicatie. Onderdeel van ons donatieteam zijn:

  • Viola Dobbelaar (Europese Donatie Coördinator, woonachtig in Schapenbout)
  • Emanuela Hermes (HR Talent Acquistion Team, woonachtig in Ovezande)
  • Cees van Houwelingen (Environmental Expertise & Regulatory Affairs, woonachtig in Terneuzen)
  • Matthijs Ruitenbeek (Research Scientist Plastics Processes & Circularity, woonachtig in Middelburg)
  • Bart Hendriks (Senior Production Engineer LHC, woonachtig in Lamswaarde)
  • Anneli Deij (Communicatiemedewerker, woonachtig in Middelburg)

Het team komt regelmatig samen om de binnengekomen verzoeken te beoordelen of om zelf donatieprojecten voor te stellen. Emanuela en Viola leggen kort uit waarom zij onderdeel zijn van het donatieteam.

Emanuela: “Onderdeel zijn van het donatieteam en actief in contact komen met organisaties die de support kunnen gebruiken geeft mij een goed gevoel! Ik ben er trots op te werken voor een bedrijf als Dow wat positief betrokken is bij de lokale gemeenschap.”

Viola: “Een vrijwillige bijdrage leveren aan de maatschappij kan op veel verschillende manieren. Ik heb het geluk dat ik onderdeel mag zijn van het Dow donatieteam om zo mijn steentje te kunnen bijdragen aan onze regio en aan organisaties en mensen die het nodig hebben.”

Donatie indienen

Minimaal twee donatieperiodes per jaar
Goed om te weten is dat we elk jaar minimaal twee periodes aanhouden (in het begin van het jaar en in het vroege najaar) om donaties toe te kennen. Uiteraard ontvangt iedereen een schriftelijke terugkoppeling van het donatieteam over het verzoek. Hou er wel rekening mee dat er in verband met de administratieve afhandeling e.d. geruime tijd over heen kan gaan voor je een reactie ontvangt.

Een donatieverzoek indienen?
Dat kan heel simpel. Via onderstaande link vul je het formulier in, stuur daarnaast een officiële aanvraagbrief per e-mail via fnldona@dow.com. Om te voldoen aan de donatie-eisen moet de brief de volgende informatie bevatten: logo en naam van de stichting, adres, KVK- en BTW-nummer, IBAN, toelichting van het project inclusief gevraagd bedrag (min. 1000 euro), naam en handtekening van contactpersoon. Voor de duidelijkheid vragen we je om in het onderwerp van de mail de projectnaam te vermelden. We doneren niet aan individuele personen of organisaties met een winstoogmerk.

Donatie indienen

We zien je verzoek graag tegemoet en wensen je alvast veel succes met de organisatie van jouw project!