29/12/2021 20.30u:
Op tweede kerstdag zijn de voorbereidingen gestart om onderdelen van onze productiesite terug op te starten. Daarbij kondigden we aan dat het mogelijk was dat onze fakkelinstallatie heviger zou fakkelen. Het echte opstarten zal de komende tijd beginnen, waarbij ons affakkelsysteem intenser gebruikt wordt. Het fakkelproces wordt uiteraard non-stop gecontroleerd door onze experts. We doen er alles aan om de overlast tot een minimum te beperken. Mocht je toch hinder ondervinden, dan bieden wij uiteraard onze excuses aan. Meer weten over fakkelen? Zie de video of lees meer op deze pagina.

26/12/2021 11.00u:
Na het hevig fakkelen enkele weken geleden is er de afgelopen periode veel minder intensief gefakkeld. Nu de voorbereidingen voor het opstarten van onderdelen van onze site in volle gang zijn, is er in de periode tussen Kerst en Nieuwjaar de mogelijkheid dat het fakkelen iets intensiever wordt. Het affakkelen dient als veiligheidsmechanisme om het opstarten van bepaalde onderdelen van onze installaties veilig te laten gebeuren. Uiteraard vinden we het vervelend dat dit mogelijk overlast veroorzaakt.
Meer weten over fakkelen? Zie de video of lees meer op deze pagina.

02/12/21 14.00u:
Op dinsdag hebben we gecommuniceerd dat we door een mechanisch probleem de stoomtoevoer naar de site hadden verloren, met als gevolg dat het merendeel van de installaties moest worden stilgelegd. Inmiddels is onze stoomvoorziening hersteld en zijn we bezig met het langzaam op gang brengen van de toevoer. Het is echter nog niet duidelijk wanneer alle sites weer volledig operationeel zijn. De komende dagen blijven we dan ook nog fakkelen. Uiteraard vinden we het vervelend dat dit overlast veroorzaakt.

30/11/21 13.30u:
Door een mechanisch probleem is de stoomtoevoer naar de site gisteravond uitgevallen. Als gevolg daarvan moest het merendeel van de fabrieken worden stilgelegd. We werken aan het herstellen van operations en als vervolg start de opstartvolgorde van onze fabrieken op de locatie Om ervoor te zorgen dat onze experts zich volledig kunnen concentreren op een veilig opstartproces van onze installaties, hebben wij alle activiteiten op de site tot het strikt noodzakelijke beperkt, met inbegrip van de personeelsbezetting. De veiligheid van onze medewerkers en onze omwonenden heeft onze hoogste prioriteit. Daarom blijven wij als onderdeel van ons safety protocol de lucht- en water kwaliteit op ons terrein monitoren.

 

29/11/21 22.30u:
Vandaag om ongeveer 17:15 uur werd lage stoomdruk geconstateerd bij onze productie faciliteiten in Terneuzen. Een aantal van onze fabrieken werden uit voorzorg stilgelegd. Stoom wordt gebruikt in ons productieproces en is een energiebron voor onze productie units. Als onderdeel van onze veiligheidsprotocol is ons fakkelproces geactiveerd. Het spijt ons dat het fakkelen op dit moment fel licht, geluid en geur veroorzaakt. Onze experts ter plaatse onderzoeken wat het probleem heeft veroorzaakt. We doen er alles aan om ons productieproces zo snel mogelijk weer te hervatten.

 

29/11/21 17.50u:
Op dit moment zijn wij aan het fakkelen bij onze kraker. Vanwege een procesverstoring is ons belangrijkste veiligheidsonderdeel, de fakkelinstallatie, automatisch geactiveerd. Overtollig product wordt gecontroleerd en veilig afgefakkeld. Het fakkelproces wordt uiteraard non-stop gecontroleerd door onze experts. Onze collega’s doen er alles aan om de storing zo snel mogelijk te verhelpen en de eventuele overlast tot een minimum te beperken. Onze excuses voor de eventuele overlast. Meer informatie over onze fakkelinstallatie en de werking ervan vind je hieronder.

Video:
In deze video vertelt Julie over het fakkelen bij onze kraker.

Ga naar de video

Alle informatie over fakkelen:

Fakkelen bij Dow in Terneuzen