Dow update pagina

Het beschermen van onze medewerkers, omgeving en het milieu is en blijft ons belangrijkste aandachtsgebied in alles wat we doen. Via deze Dow Update pagina informeren wij onze buren, omwonenden, buurbedrijven en andere geïnteresseerden in Zeeland en daarbuiten over ongeplande activiteiten die ook buiten de grenzen van ons industriepark merkbaar zijn (bijvoorbeeld ongeplande fakkelactiviteiten of werkzaamheden met extra geluid).

Overzicht ongeplande situatie

25-11-2022, 11:45 - Onderzoek gestart
Gisteren heeft er een korte tijd een lekkage plaatsgevonden bij één van de fabrieken op ons Industrypark. Dankzij snel en goed handelen van de collega’s en de bedrijfsbrandweer was de lekkage snel onder controle. De lekkage is opgevangen in een opvangbak en de opruimwerkzaamheden zijn inmiddels afgerond. Het ging om een oplosmiddel (Solvent). Uit voorzorg zijn er metingen uitgevoerd op en rondom het Industrypark omdat het product een lage reukgrens heeft. Uit de metingen is gebleken dat de geuroverlast zich heeft beperkt tot binnen de grenzen van het Industrypark, maar uit voorzorg hebben we wel de omgeving geïnformeerd via onze social media kanalen en via deze update pagina. 
 
Zoals altijd willen we lering trekken uit dit soort situaties zodat we er voor de toekomst alles aan kunnen doen om deze te voorkomen. Dat geldt dus ook voor deze situatie waarbij we een intern onderzoek zijn gestart naar de oorzaak, zodat we kunnen leren en verbeteren.

24-11-2022, 17:36 - Lekkage verholpen, situatie onder controle
Dankzij snel en goed handelen van de collega’s en de bedrijfsbrandweer is de lekkage gestopt en de situatie onder controle. Eventuele geuroverlast heeft zich voornamelijk beperkt tot binnen de grenzen van het Industrypark. Uiteraard verontschuldigen wij ons voor de eventuele geuroverlast.

24-11-2022, 16:54 - Lekkage
Op dit moment vindt er een lekkage plaats bij een van onze fabrieken op ons Industrypark. De lekkage wordt gecontroleerd door de brandweer. Als standaardprocedure zijn onze hulpverleningsdiensten uitgerukt en hebben we uit voorzorg de poorten van het Industriepark gesloten. Uit voorzorg worden er metingen verricht op en rondom het Industrypark. Er kan mogelijk rondom het Industrypark geuroverlast worden waargenomen. Onze collega’s doen er alles aan om de lekkage zo snel mogelijk te verhelpen en de eventuele overlast tot een minimum te beperken. Via dit kanaal houden we je verder op de hoogte.