Gisella's ‘roots’ gaan terug naar Italië. Haar ouders verlieten Italië voor België in de jaren 80, waar Gisella werd geboren. Opgegroeid in een Italiaans sprekend gezin en opgeleid aan de Europese School, bracht het lot haar naar Brussel, waar ze haar man ontmoette - een in Nederland geboren pâtissier. Hun huwelijk in 2009 voegde twee hoofdstukken toe aan hun verhaal: Liam, hun nieuwsgierige 10-jarige, en Lexie, hun 3-jarige bundel van vreugde. Hun reis ging zigzaggend door meerdere verhuizingen totdat ze neerstreken in Axel, hun ware thuis.

Mijn Recept voor een Succesvolle Carrière bij Dow
 Als Senior Benefits Specialist bij Dow heeft Gisella haar droom waargemaakt: van haar passie haar carrière maken en een goede balans tussen werk en privé vinden. Het is een reis vol uitdagingen en kansen geweest en ze is trots op de impact die ze heeft kunnen maken. In dit artikel deelt Gisella haar perfecte recept voor een verrijkende carrière bij Dow.

“Het begint allemaal bij het vinden van een bedrijf dat bij je past, waar jouw waarden en die van het bedrijf in harmonie zijn. Voor mij was Dow zo'n bedrijf, met een geweldige bedrijfscultuur, ondersteunende collega's en een omgeving die voortdurende groei en ontwikkeling stimuleert. Na dertien jaar werk ik nog steeds met veel plezier bij Dow.”

“Flexibiliteit en creativiteit zijn cruciale ingrediënten voor een succesvolle carrière. Dankzij het Design Your Day-initiatief bij Dow kan ik drie dagen per week werken vanuit ons moderne kantoor in Terneuzen, en de andere twee dagen vanuit huis. Als ik naar kantoor ga, gebruik ik die tijd om met mijn collega’s te zijn, deel te nemen aan vergaderingen en me te concentreren op samenwerking of taken waarvoor ik persoonlijk aanwezig moet zijn. Ik neem ook korte pauzes gedurende de dag om te netwerken met mensen van andere teams. Als ik thuis werk, begin ik 's ochtends vroeger met werken zodat ik een langere lunchpauze kan nemen om naar de sportschool te gaan. Dit heeft me geholpen om mijn werktijden aan te passen aan de behoeften van mijn team en klanten, en tegelijkertijd voldoende tijd vrij te maken voor mijn gezin.”

Een ander belangrijk ingrediënt is het omarmen van nieuwe uitdagingen. “Ik begon mijn loopbaan bij Dow in de Klantenservice, maar door flexibel te zijn en open te staan voor verandering, maakte ik de overstap naar de HR-afdeling. Daar werk ik nu samen met een divers team van meer dan 150 collega's van verschillende nationaliteiten. Samen bieden wij innovatieve oplossingen aan onze medewerkers en externe belanghebbenden in Europa, het Midden-Oosten, Afrika en India; van talentacquisitie en personeelsadministratie tot salarisadministratie, total rewards, learning & development, en HR-adviesdiscipline.”

“Mijn passie voor mensen heeft mijn carrière bij Dow echt smaak gegeven. Toen ik me in 2018 aansloot bij het talent acquisition team, was ik direct betrokken bij de implementatie van het nieuwe HR-softwaresysteem My HR Portal. Onlangs ben ik overgestapt naar de rol van Senior Benefits Specialist, waar ik een cruciale rol speelde bij het vernieuwen van het employee benefits-programma van Dow in Zwitserland. Ik geniet ervan om waardevolle bijdragen te leveren en tastbare resultaten te zien, zoals het aantrekken van het juiste talent en het ondersteunen van werknemers met aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden.”

“Buiten mijn rol als Senior Benefits Specialist ben ik ook gecertificeerd als vertrouwenspersoon. In deze functie fungeer ik als brug tussen werknemers en hun leidinggevenden, waarbij ik een veilige en vertrouwelijke ruimte bied voor werknemers om hun ideeën of zorgen te uiten. Ik ben er trots op dat ik een rol speel in het bevorderen van een inclusieve, diverse en gelijke werkplek.”

“Als je geïnteresseerd bent in een carrière bij Dow en wilt weten hoe onze HR-afdeling eruitziet, nodig ik je uit om onze interessante carrièremogelijkheden te ontdekken op nl.dow.com/carriere. Dow biedt een omgeving waar je jouw passie kunt volgen en jezelf kunt ontwikkelen terwijl je een positieve impact hebt op anderen. Ik ben het levende bewijs dat het mogelijk is om van je passie je carrière te maken, en ik hoop dat mijn verhaal anderen zal inspireren om hetzelfde te doen.”

Carrièrepagina

Project status

Status

Voltooid

Meer info

Evenementen

Bekijk alle evenementen waar Dow aanwezig is, of door Dow georganiseerd worden.