Pumptrackbaan Axel

Anderhalf jaar geleden had Luca Verschuren een droom: een pumptrackbaan in Axel waar iedereen vrij en kosteloos gebruik van kan maken. Die droom is nu bijna werkelijkheid.

Het idee dat Luca ooit had wordt zelfs nog mooier. Naast een pumptrackbaan, die het middelpunt van het project vormt, wordt er een park met speeltuin aangelegd. Tijdens de presentatie van het project, was er een mobiele pumptrackbaan opgebouwd om de kinderen al eens te laten snuffelen aan pumptrack. Een pumptrackbaan is een verharde crossbaan met bulten en bochten, waarop je vaart maakt door pompende bewegingen te maken. De baan is aaneengesloten, zodat je eindeloos rondjes kunt rijden. Het project wordt gerealiseerd naast 't Sportuus in Axel en moet een ontmoetingsplek worden, wat een positieve bijdrage levert aan de samenleving. Het project is recent aangesloten bij de Mentelity Foundation van Bibian Mentel, waardoor in Zeeland de eerste Bibian Mentel Playground gerealiseerd wordt. Het wordt een speelplaats waar kinderen, met en zonder lichamelijke uitdaging, samen kunnen spelen.

Door samenwerking tussen verschillende organisaties en met de hulp van donateurs zoals hoofdsponsor Dow ontstond er een realiseerbaar project in plaats van een droom.

De verwachting is dat er in het voorjaar van 2023 gestart wordt met de aanleg van het park. De vooruitgang van het project kan je volgen via www.pumptrackbaanaxel.nl.

Wil je weten welke initiatieven we nog meer steunen? Kijk eens op onze pagina met projecten in de buurt.

Wanneer je meer informatie wil over onze donaties kan je terecht op onze donatiepagina

Project status

Status

Voltooid

Meer info

Evenementen

Bekijk alle evenementen waar Dow aanwezig is, of door Dow georganiseerd worden.