Stichting CineLive Scheldemond: Activiteiten organiseren om de leefbaarheid van de regio verder te ontwikkelen

Sinds 1 oktober zijn we een trotse samenwerkingspartner van Stichting Cinelive Scheldemond. Deze stichting zet zich in voor het verbeteren van de leefbaarheid voor alle inwoners in Zeeuws-Vlaanderen. Zo creëren we samen een centrale plek, in en rondom De Koning van Engeland in Hulst, waar iedereen welkom is en waar het draait om samen zijn en verbinden. De aandachtsgebieden van de Stichting zijn; Kunst & Cultuur, Zorg & Welzijn, Film, Sport, Onderwijs en Muziek. De Stichting CineLive Scheldemond is in 2022 opgericht en heeft als doel de leefbaarheid van de regio te verbeteren. Dit doen ze door het voorzieningenniveau te verhogen en door allerlei activiteiten te organiseren in De Koning van Engeland in Hulst. We zijn erg enthousiast over dit initiatief en daarom zijn wij in de vorm van een donatie een langdurig partnership aangegaan met de stichting. Onze collega Kiona van Campenhout is onderdeel van het Dow projectteam, samen met Bart Hendriks en Frank van der Meer, en vertelt er meer over.

De leefbaarheid van de regio verbeteren
De Stichting CineLive Scheldemond heeft een duidelijke ambitie voor ogen en wat er de komende tijd moet gebeuren om dat te verwezenlijken. Kiona vertelt enthousiast over de plannen: “De stichting is opgericht om de leefbaarheid van de regio te verbeteren. Dit gebeurt onder andere door het voorzieningenniveau op een hoger peil te brengen. Daarnaast wordt het aanbod van culturele en educatie activiteiten in regio, met bijzondere aandacht voor alle doelgroepen die nog onderbelicht zijn, vergroot. Dit wordt gedaan door een plek te creëren, in en rondom De Koning van Engeland in Hulst, waar mensen uit alle geledingen van de maatschappij elkaar kunnen ontmoeten en waar verbindingen tot stand komen. Verder bevordert de stichting de ontwikkeling van de sociaaleconomische basis in het centrum van Hulst, wat een positieve invloed heeft op de omliggende regio. En als laatste willen ze de Zeeuws Vlaamse identiteit versterken en de regio promoten.”

Kiona vervolgt: “We zijn in gesprek geraakt en hebben al mogen ervaren dat het een culturele stichting is die gericht is op een inclusieve samenleving. Natuurlijk worden er in De Koning van Engeland ook films gedraaid, maar er worden door de stichting ook activiteiten voor jongeren, expats, senioren, eigenlijk alle doelgroepen, ontwikkeld. Aan iedereen wordt aandacht geschonken en dat vinden wij een mooie doelstelling en sluit ook perfect aan bij onze pijlers van donaties. Daarom gaan wij dit project de komende jaren ondersteunen. En wij als leden van het Dow-projectteam zijn allemaal geboren en getogen in de regio Hulst, dus dat is voor ons een extra drijfveer om van deze samenwerking een succes te maken!  

Samenwerken voor een langere periode
We zijn graag betrokken bij de omgeving en Stichting CineLive Scheldemond is bij uitstek een voorbeeld dat dit ook uitdraagt. Kiona vertelt waarom een donatie logisch was en hoe dit er uit gaat zien. “Deze culturele stichting richt zich met haar activiteiten op verschillende doelgroepen. Wij vinden dit een positieve ontwikkeling en willen de samenwerking daarom graag aangaan voor een langere periode. We zijn nu volop bezig om plannen te maken. We gaan een jaarprogramma opstellen en meedenken over evenementen die we samen kunnen organiseren. Daarnaast werken we ook een wensenlijst met ideeën verder uit met wat we willen bereiken de komende tijd. Deze zijn gekoppeld aan inclusie en diversiteit, maar ook bijvoorbeeld gerelateerd aan projecten met scholen, zoals de samenwerking met Scalda. We willen een zo groot mogelijke variatie aan evenementen en activiteiten in de jaarplanning hebben.”

Warmdraaien tijdens kick-off event 
Kiona vertelt hoe de komende periode eruitziet. “De samenwerking is per 1 oktober ingegaan. Om dit partnership te vieren en te laten zien hoe jij vanuit jouw rol met de stichting kan samenwerken, is er maandag 30 oktober een kick-off event georganiseerd, samen met onze collega’s en externe partners. Tijdens deze kick-off hebben we het programma gelanceerd en hebben we de stichting nog breder kunnen introduceren binnen onze organisatie en bij onze samenwerkingspartners. Het is echt warmdraaien en kijken hoe we samen verder kunnen gaan, maar het is fijn dat het een samenwerking is tussen twee partijen die dezelfde doelen hebben.”

Meer weten over de stichting, bekijk hun website hier.

Wil je weten welke initiatieven we nog meer steunen? Kijk eens op onze pagina met projecten in de buurt.

Wil je meer informatie over onze donaties, dan kan je terecht op onze donatiepagina
 

Project status

Status

Actief

Meer info

Evenementen

Bekijk alle evenementen waar Dow aanwezig is, of door Dow georganiseerd worden.