Tijdens de Zeeuwse Week van de Veiligheid, een initiatief van de Veiligheidsregio Zeeland, openden we onze deuren voor twee speciale bezoeken aan het Industrypark. Zo vergroten we het bewustzijn en kennis over veiligheid en veilig werken, met een speciale focus op het gebruik van robotica binnen ons bedrijf en onze bedrijfsbrandweer.


Tijdens de presentaties kregen aanwezigen inzicht in de veiligheidsprotocollen en -praktijken bij Dow. Daarnaast kregen ze de kans om een uitgebreide toer per bus over het Industrypark te maken. Deze toer bood hen de gelegenheid om van dichtbij te zien hoe veiligheid is geintegreerd in al onze operationele activiteiten.
Het hoogtepunt van het bezoek was ongetwijfeld het bezoek aan onze bedrijfsbrandweer. De brandweerteams hadden duidelijk veel moeite gedaan om de bezoekers een onuitwisbare ervaring te bieden. Zo goed als bijna alle brandweervoertuigen stonden uitgestald, maar ook het gaspakkenteam en de BasisOntsmettingsEenheid (BOE) waren ‘van de partij’.

De brandweercollega's deelden hun expertise over de diverse specialiteiten binnen het korps en gaven uitgebreide informatie over de veiligheidsmaatregelen op en rondom de site.
Uniek aan onze bedrijfsbrandweer is dat we beschikken over het grootste professionele brandweerkorps van Zeeland, dat 24 uur per dag, 7 dagen per week actief is. Dit onderstreept het belang dat we hechten aan veiligheid en de bescherming van zowel onze medewerkers als ook richting onze directe omwonenden en de omgeving.

 

Project status

Status

Voltooid

Meer info

Evenementen

Bekijk alle evenementen waar Dow aanwezig is, of door Dow georganiseerd worden.