Van afgedankt matras tot nieuw isolatiemateriaal

Wat is polyurethaan? 
Polyurethaan (PU) is een technologie die veel verschillende eindtoepassingen over de hele wereld kent. Zo wordt het bijvoorbeeld gebruikt als isolatiemateriaal, is het verwerkt in verf en coatings, maar wordt het ook gebruikt in de productie van nepleder. Door de principes van een circulaire economie toe te passen, kan het gebruik en het hergebruik van middelen worden geoptimaliseerd en kan uiteindelijk de hoeveelheid afval die naar stortplaatsen of verbrandingsovens gaat worden verminderd. 

Het RENUVA™ Matrassenrecyclingprogramma 
Het RENUVA™-matrasrecyclingprogramma is gericht op het recyclen van polyurethaanschuim van afgedankte matrassen. Het teruggewonnen product met het gerecyclede RENUVA™ Polyol, kan worden gebruikt als grondstof voor nieuwe matrassen of andere toepassingen zoals isolatieplaten voor de bouw. 

Meer info vind je op Dow.com

Het RENUVA™ Matrassenrecyclingprogramma

Samenkomen in een nieuw bedrijfs-ecosysteem 
Een uniek kenmerk van het RENUVA™-programma is de mogelijkheid om de hele waardeketen samen te brengen in een nieuw bedrijfs-ecosysteemmodel. Dit nieuwe model zorgt voor mogelijkheden voor partnerschappen van recyclingbedrijven, fabrikanten van apparatuur en materialen, merkeigenaren en andere deelnemers aan de keten.  

We hebben een tijdje geleden al de samenwerking aangekondigd met Eco-mobilier, die polyurethaanschuim van afgedankte matrassen is gaan leveren aan de recyclingeenheid op de site van Orrion Chemicals Orgaform in Semoy, Frankrijk. Nu zijn we ook de samenwerking aangegaan met de Vita Group – Europa's toonaangevende leverancier van flexibele polyurethaanschuimoplossingen. Vita Group zal de door ons geleverde RENUVA™ polyolen gaan gebruiken in de productie van flexibele polyurethaan (PU) schuimen. 

Meer over die samenwerking vind je hier.

Project status

Status

Actief

Meer info

Evenementen

Bekijk alle evenementen waar Dow aanwezig is, of door Dow georganiseerd worden.