Vita Groep sluit zich aan bij het RENUVA™-Programma

De samenwerking met Vita Group, Europa's toonaangevende leverancier van flexibele polyurethaanschuimoplossingen, luidt de volgende fase in van het RENUVA™ Matrassen Recycling Programma. In deze nieuwe samenwerking zal de Vita Group in haar productie van flexibele polyurethaan (PU) schuimen gebruik gaan maken van RENUVA™ polyolen – grondstoffen gemaakt van gerecyclede matrasinhoud.  

Met deze samenwerkingen sluiten we de kringloop van afgedankte matrassen binnen het RENUVA™ Matrassen Recycling Programma, wat betekent dat we hiermee voor dit PU-gebruik een circulaire economie hebben gecreëerd. Zoals eerder aangekondigd, zal Eco-mobilier post-consument PU-matrasschuim leveren aan de productiefabriek die wordt geëxploiteerd door Orrion Chemicals Orgaform in Frankrijk, voor de eerste chemische recycling op industriële schaal. Het resultaat van dit proces zullen nieuwe polyolen zijn, klaar voor gebruik in schuimoplossingen.

Vita Group is vanaf begin 2021 de RENUVA™-polyolen gaan gebruiken in haar productielocatie van ICOA in Crancey, Frankrijk. Vita zal ook nauw samenwerken met haar klanten en matrasmerken op de Franse en Europese markten om de toepassing van het schuim voor nieuwe matrassen te promoten en ook toepassingen in andere productgebieden te zoeken. 

Concrete doelen 
Het RENUVA™ matrassenrecyclingprogramma heeft als doel tot 200.000 matrassen per jaar te recyclen in Frankrijk en het probleem van het storten en verbranden van afval te helpen aanpakken.  


Meer over het RENUVA™-programma

 

 

Project status

Status

Actief

Meer info

Evenementen

Bekijk alle evenementen waar Dow aanwezig is, of door Dow georganiseerd worden.