Op zaterdag 1 oktober 2022 werd tijdens het Weekend van de Wetenschap in de Bibliotheek Terneuzen de Wetenschapdsdag georganiseerd. Vanzelfsprekend was Dow ook aanwezig! Collega's Jasmijn en Chantal van onze R&D-afdeling lieten de kinderen en hun ouders zien hoe leuk het is om in de wetenschap en/of techniek te werken.

Absorptietest van luiers
Eén van de proefjes was een absorptietest op luiermateriaal. Het achterliggende idee? Uitrekenen hoeveel vocht een luier kan absorberen. Door een vloeistof in de luier te spuiten, waren ze daarna instaat om een berekening te maken van de hoeveelheid. R&D medewerkers Jasmijn en Chantal: "Iedereen vond het interessant en niet alleen de kinderen, maar ook de ouders waren heel erg enthousiast. De kinderen gingen gelijk aan de slag met de proefjes en vonden het leuk om dingen te voelen. Er kwamen veel kinderen met de vraag of de vloeistof toch geen echte plas was, terwijl de ouders het juist facinerend vonden dat een luier zoveel kan opvangen. Zo viel er voor jong en oud genoeg te leren."

Producten van Dow
Naast de absorptietesten, mochten ze ook ervaren wat een niet Newtoniaanse vloeistof (bijvoorbeeld een mengeling van zetmeel en water, waardoor de vloeistof zich merkwaardig gedraagt) is. "De kinderen vinden de werking hiervan fascinerend en wilden het graag nader onderzoeken", aldus R&D medewerkers Chantal en Jasmijn. Zij zagen ook dat iedereen het lastig vond om in te schatten in welke producten, materialen van Dow verwerkt zijn. "Er waren veel verbaasde gezichten toen ze ontdekten dat Dow materialen in veel producten zitten (zoals smartphones, verpakkingsmaterialen, matrassen, isolatiemateriaal en coatings). Het mooie daarvan is dat er gelijk veel vragen komen. Dat maakt dit soort dagen zo interessant. Het was dan ook een geslaagde dag."

Project status

Status

Voltooid

Meer info

Evenementen

Bekijk alle evenementen waar Dow aanwezig is, of door Dow georganiseerd worden.