Regenboogcontainer als symbool voor inclusie en diversiteit

Dow heeft met onze leverancier Maersk, een wereldwijd logistiek- en transportbedrijf, deelgenomen aan een prachtig wereldwijd concept. In 2020 werden twee volledig functionele Maersk-containers beschilderd met een regenboog. Deze staan symbool voor inclusie en diversiteit, iets wat bij ons zeer hoog in het vaandel staat. We zijn dan ook trots op het feit dat we met dit initiatief onszelf toewijden aan een betere toekomst, waarin alle medewerkers, partners en klanten zich welkom voelen en zichzelf kunnen zijn.

Van Los Angeles naar Yokohama
De regenboogcontainers van Maersk gaan letterlijk de hele wereld rond. Na een tussenstop in Freeport, Texas, werd de 20-voet container gevuld met onze NUCRELTM-kunststofharsen en verscheept naar de haven van Antwerpen. Daar werd de container gelost en verplaatst naar het Dow Diamond Centre, waar deze tussen 17 en 21 januari 2022 te bewonderen was.

Een container met een boodschap
In alle havenplaatsen waar de regenboogcontainers binnenkomen krijgen de medewerkers van de terminal, en van andere Maersk-partijen, de kans om de binnenkant van de containers te signeren. Dit als een symbool voor hun persoonlijke inzet voor gelijkheid. Zo konden ook onze Dow collega’s hun eigen boodschap met betrekking tot inclusie en diversiteit in de container achterlaten. Op de laatste dag dat de container te bezoeken was bij het Dow Diamond Centre kregen we bezoek van een delegatie van de Zeeuwse D66. Een mooie gelegenheid om onze visie op inclusie en diversiteit met elkaar te delen.

Project status

Status

Voltooid

Meer info

Evenementen

Bekijk alle evenementen waar Dow aanwezig is, of door Dow georganiseerd worden.