Met PullingOurWeight willen we de aandacht voor de zwerfvuilproblematiek verhogen door mensen te betrekken in opruimacties met als doel een soort dubbele gedragsverandering te realiseren. Enerzijds willen we ervoor zorgen dat mensen het plastic na gebruik niet zomaar weggooien, anderzijds willen we dat, wanneer we zwerfvuil in het milieu zien, we het dan ook opruimen. Door medewerkers en hun gezinnen te betrekken in opruimacties vanuit Dow worden mensen ook meer bewust dat dit zelfs in Nederland een probleem is.

Opruimactie kermis Terneuzen

Op de World Cleanup Day 2022 op zaterdag 17 september was het een mooie gelegenheid om een PullingOurWeight event te organiseren. In samenwerking met de gemeente Terneuzen en onze Partner Natuur&Zo zijn we na de kermis in Terneuzen het terrein gaan schoonmaken. Een grote groep, enthousiaste Dow-medewerkers ging met een grijper, handschoenen en vuilniszak op pad om het zwerfvuil op te ruimen. Volgens Anton van Beek (President Dow West-Europa) was het een groot succes. "Ondanks dat het slecht weer was, hebben we met de hulp van onze partners en veel van collega's toch meer dan 80 kg afval kunnen ophalen. Alleen door samen te werken kunnen we er voor zorgen dat er meer gerecycled wordt, wat goed is voor onze omgeving."

Kepa Diaz de Mendibil (Siteleader Dow Terneuzen) hielp ook mee tijdens de opruimactie en kijkt terug op een inspirerende ochtend. "Iedereen werkt enthousiast mee aan hetzelfde doel. Het is mooi als we, al is het maar bij een kleine groep mensen, hen triggeren om over dit onderwerp na te denken, zodat ze ook zelf actie gaan ondernemen." Elsbeth Du Puy (Global MPC &AIR Specialist) sluit zich daar volledig bij aan. “Het goede voorbeeld geven en je omgeving positief beïnvloeden, dat is belangrijk tijdens dit soort evenementen.”

Een sfeerimpressie van ons PullingOurWeight event tijdens de World Cleanup Day kun je hieronder zien.

Word Cleanup Day 2022

World Cleanup Day PullingOurWeight
World Cleanup Day PullingOurWeight
World Cleanup Day PullingOurWeight
World Cleanup Day PullingOurWeight

Evenementen PullingOurWeight

Niet alleen tijdens World Cleanup Day hielden collega's opruimacties. In de hele maand september en door het jaar heen door worden er verschillende evenementen georganiseerd. Zo waren er collega's die in Terneuzen bij de grote bushalte zijn gaan opruimen, een groep collega's zijn in Vlissingen aan de slag gegaan en in Delfzijl werd de pauze gebruikt om de omgeving schoon te maken. In Brussel is een grote groep collega's met kanoes zwerfafval gaan opvissen.

Een sfeerimpressie van de verschillende opruimacties is hieronder te zien.

Evenementen PullingOurWeight

World Cleanup Day PullingOurWeight
World Cleanup Day PullingOurWeight
World Cleanup Day PullingOurWeight
World Cleanup Day PullingOurWeight

Project status

Status

Voltooid

Meer info

Evenementen

Bekijk alle evenementen waar Dow aanwezig is, of door Dow georganiseerd worden.