Pulling Our Weight Clean Up Event groot succes

18 september was het World Clean Up – Day. Daarom organiseerde Dow Benelux net als vorige jaren het ‘Pulling Our Weight’-event. Het event was verspreid over verschillende dagen en op locaties door de hele Benelux, zodat medewerkers verschillende mogelijkheden hadden om deel te nemen.

In deze aftermovie delen we een sfeerimpressie van verschillende clean-up activiteiten. 

Close

Door onze collega’s werden in heel Zeeland ook nog tientallen kleinere opruimacties georganiseerd, zo werd er naast Terneuzen bijvoorbeeld ook opgeruimd bij de Radartoren in Cadzand en bij het Paulinastrand. Maar ook op andere Dow Benelux locaties gingen ze aan de slag, bijvoorbeeld in Antwerpen.

“Het is goed om te beseffen dat iedereen dit eigenlijk iedere dag kan doen.” – Charina Soffiany, Customer Service

De actie was wederom een groot succes, heel veel collega’s deden mee, van operators van verschillende plants tot medewerkers van kantoor en ook familie en vrienden van onze collega’s hebben hun steentje bijgedragen.  

“Het is verbazingwekkend dat het niet in de mentaliteit van mensen zit om automatisch een blikje frisdrank of een krant in de dichtstbijzijnde vuilnisbak te gooien.” - Herman van den Broeck, Team Leader Invoice To Cash

Dow Benelux heeft een samenwerking met ‘Natuur & Zo’, het centrum voor natuur- en milieueducatie Zeeuws-Vlaanderen. Brenda Jasperse, coördinator bij Natuur&Zo is blij met die samenwerking: “Sinds 2013 werken we met Dow samen en dat is voor dit evenement uitgegroeid tot meer dan 200 mensen hier in Terneuzen. Het geeft mij dan ook kippenvel dat ‘Pulling Our Weight’ een wereldwijd initiatief is.” Dow Benelux doneert dan ook een bedrag aan Natuur&Zo Zeeuws-Vlaanderen namens het team dat het meeste afval heeft verzameld.

Project status

Status

Voltooid

Meer info

Evenementen

Bekijk alle evenementen waar Dow aanwezig is, of door Dow georganiseerd worden.

Luister naar de Podcast met Anton van Beek

In de Podcast met Maikel Harte vertelt Anton van Beek over de Duurzaamheidsambitie van Dow in Terneuzen.