Op maandag 12 juni heeft Siteleader Kepa Diaz de Mendibil namens Dow de intentieverklaring voor het Junior Praktijk Programma ondertekend. Dit is een pilot op onderwijsinstelling Scalda, waarin we samen met onze partners Scalda, Cargill, Elopak, Yara Sluiskil, Zeeland Refinery, Trinseo, EPZ en ICL-IP Terneuzen B.V. de uitdaging aan om de komende jaren technische talenten te vinden én op te leiden.

Het Junior Praktijk Programma is een BOL-opleiding Procestechniek & Maintenance niveau 3 en 4 voor studenten vanaf 16 jaar. Door het Junior Praktijk Programma kunnen studenten naast hun opleidingstraject werkervaring opdoen. Zo krijgen ze naast de gewone school- en stagedagen, ook apprentice dagen. Hierbij leren ze in een gesimuleerde/geconditioneerde omgeving op het bedrijf en krijgen ze ruimte voor het uitvoeren van activiteiten, het aanleren van knowhow, vaardigheden, evaluatie en reflectie op uitvoering. De pilot van dit programma start vanaf september.

Op de carrière-pagina van Dow Benlux vind je binnenkort meer informatie over het Junior Praktijk Programma: nl.dow.com/carriere.

Project status

Status

Voltooid

Meer info

Evenementen

Bekijk alle evenementen waar Dow aanwezig is, of door Dow georganiseerd worden.

Luister naar de Podcast met Anton van Beek

In de Podcast met Maikel Harte vertelt Anton van Beek over de Duurzaamheidsambitie van Dow in Terneuzen.