Op de pedalen voor het goede doel

De Delta Ride for the Roses is het jaarlijks terugkerende, unieke wielerevenement, dat zich inzet voor KWF Kankerbestrijding. Ieder jaar rijden veel collega’s mee of zetten ze zich in als vrijwilliger tijdens het evenement. Collega Nico Belde (Contract Manager Dow Services Business) rijdt dit jaar voor het eerst mee en deelt zijn persoonlijke verhaal.

Persoonlijke motivatie om mee te fietsen
Iedereen die meerijdt met de Delta Ride for the Roses levert een mooie bijdrage aan het goede doel, maar iedere deelnemer heeft zijn eigen reden om mee te doen. “Ik heb, helaas, een persoonlijke motivatie om dit jaar voor het eerst mee te fietsen”, begint Nico. “Mijn partner kreeg vorig jaar te horen dat ze kanker heeft. Als je dat te horen krijgt, zakt de grond onder je voeten weg. Dan volgt al snel de onzekerheid. Wat zijn de mogelijkheden, wat gaat er gebeuren? Hoe ziet het er over een jaar uit? Het is een hele heftige periode. Nu zijn we een jaar verder en heeft ze operaties ondergaan. In principe is alles weggehaald, maar je weet nooit wat er al in het lichaam is verspreid. We kijken positief naar de toekomst, maar de onzekerheid blijft en het verandert je leven compleet.” 

Nico vertelt verder over waarom hij zich wil inzetten voor Delta Ride for the Roses. “De donaties die worden opgehaald met evenementen als deze komen altijd goed terecht. Ik heb zelf ervaren dat hoe dichterbij het komt, hoe groter het gevoel is om iets te kunnen betekenen. Zo heb ik in mijn directe omgeving donaties gevraagd voor mijn deelname en dat heeft een mooi bedrag opgebracht, daar ga ik zondag 11 juni voor fietsen.”

Symbolische waarde
Dow fietst dit jaar met meer dan 200 collega’s mee. Nico neemt voor het eerst deel en vertelt over zijn verwachtingen. “Het is lastig om in te schatten wat mijn gevoel is na het rijden van de Ride for the Roses. Het zal een hele ervaring zijn om met zovelen tegelijk iets te betekenen voor het goede doel. Mijn partner zal aanwezig zijn en dat heeft voor mij een speciale betekenis. Het is een zwaar jaar geweest en als je dan over de finish komt heeft het misschien iets van een symbolische waarde.”

Over het belang en de kracht van de Delta Ride for the Roses is Nico tot besluit duidelijk. “Het allerbelangrijkste is dat we met alle deelnemers, sponsoren en vrijwilligers KWF Kankerbestrijding ondersteunen in het onderzoek naar kanker en de behandeling ervan. Verder zorgen deze initiatieven voor verbinding en is het een hart onder de riem voor de mensen die ermee te maken krijgen. Het voelt goed om met mijn collega’s op deze manier daar een bijdrage aan te kunnen leveren.”

Delta Ride for the Roses
In het weekend van 9, 10 en 11 juni wordt de Delta Ride for the Roses georganiseerd. Alle informatie over de DELTA Ride for the Roses vind je hier: www.deltaridefortheroses.nl.

Project status

Status

Voltooid

Meer info

Evenementen

Bekijk alle evenementen waar Dow aanwezig is, of door Dow georganiseerd worden.