Met vertrouwen op de fiets naar het werk

In Nederland groeien we op met de fiets en de Nederlandse verkeersregels, maar dat geldt natuurlijk niet voor alle collega’s bij Dow. Daarom hebben we een fietstraining georganiseerd, zodat alle collega's veilig en met vertrouwen op de fiets kunnen stappen. Ilse Raats (Senior Learning Specialist) was nauw betrokken bij de training en vertelt er meer over.

Unieke training
“Ik kreeg vanuit verschillende hoeken het verzoek om iets te regelen voor collega's die graag met de fiets naar het werk willen komen en zich veilig op de site willen voortbewegen, maar dit om verschillende redenen niet doen," begint Ilse. "Als Site Training Team zijn we direct aan de slag gegaan met dit verzoek. Via het Competence Development Center (CDC), dat normaal gesproken onze trainingen coördineert, kwamen we uit bij Dek Opleidingen. Zij hebben speciaal voor ons een programma opgesteld. Het bleek dat deze training nog niet bestond, ook niet bij andere bedrijven in de regio. Het moest ook aan bepaalde eisen voldoen, bijvoorbeeld dat de training in het Engels wordt gegeven."
 
Enthousiaste reacties op training

De training omvat een theoretisch gedeelte, gevolgd door het toepassen van de opgedane kennis in de praktijk. Ilse legt uit hoe het eruitzag: "De cursisten kwamen met hun fiets, helm en hesje naar Dek Opleidingen in Terneuzen. Daar kregen ze eerst theorieles. Vervolgens gingen ze naar buiten op het oefenterrein. De laatste test: fietsen naar Dow. De kandidaten waren erg enthousiast en we kregen uitsluitend positieve reacties. Er was zelfs iemand die aangaf dat ze haar kinderen al uitleg had gegeven. We kijken nu of we volgend jaar weer hetzelfde kunnen organiseren, allemaal met het idee dat iedereen veilig en vol vertrouwen op de fiets kan stappen."

Project status

Status

Voltooid

Meer info

Evenementen

Bekijk alle evenementen waar Dow aanwezig is, of door Dow georganiseerd worden.