Wat is het geheim van Dress for Success, de organisatie die als doel heeft om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt te helpen bij het vinden van een baan? Aan het woord is Emanuela Hermes, een van de bestuursleden van Dress for Success en medewerker van de afdeling Human Resources bij Dow. Zij is via Dow al in een vroeg stadium betrokken geraakt en zag gelijk de vele mogelijkheden van dit initiatief.

Employee engagement
Op de vraag of ze ons iets kan vertellen over Dress for Success, geeft Emanuela enthousiast antwoord: “Omdat het paste in mijn opleiding en ondersteund werd door Dow om in het kader van ‘employee engagement’ vrijwilligerswerk te doen, heb ik samen met collega’s geholpen bij het ontwikkelen en implementeren van een marketingplan en bij het leggen van contacten met organisaties in de regio (Gemeente Terneuzen, UWV, Aan de slag in Zeeland etc.).” 

Aanvulling bestaande organisaties
Emanuela vervolgt: “Deze Dress for Success is gevestigd in Terneuzen. Het is de enige in heel Zeeland en een van de tien vestigingen in Nederland. Het voornaamste doel is om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt te helpen zich voor te bereiden bij het solliciteren en vinden van een baan. We vullen andere organisaties aan; die aanvulling bestaat uit het kosteloos verschaffen van geschikte werk- en sollicitatiekleding. Ook geven we soms tips voor de upgrade van een CV of adviezen met betrekking tot persoonlijke ontwikkeling.  We willen en kunnen een organisatie zoals het UWV uiteraard niet vervangen, maar door onze samenwerking versterken we elkaar.”
Dat een organisatie als Dress for Success heel effectief is, bewijzen de voorbeelden van een aantal klanten die inmiddels een baan gevonden hebben of goede vooruitzichten hebben op een (nieuwe) job. 

De betrokkenheid van Dow blijkt niet alleen uit het werk van de vele Dow vrijwilligers, maar ook uit de steun van collega’s en van het Dow Donatieteam. Door een financiële bijdrage van Dow kan de ‘winkel’ van Dress For Success verder geprofessionaliseerd worden. 

Vrijwilligers
Zijn er nog wensen vanuit de organisatie? Emanuela: “Absoluut. Zo zijn we altijd op zoek naar extra vrijwilligers en we zouden heel graag meer mannelijke vrijwilligers in ons team willen. Want het klantenbestand bestaat vooral uit vrouwen, maar ook mannen doen tegenwoordig regelmatig een beroep op Dress for Success. En dat is uiteraard ook de bedoeling!”

Wil je meer weten over Dress for Success? Je volgt ze via LinkedIn en Instagram. Of bekijk hier het TV interview op Omroep Hulst.
 

Project status

Status

Voltooid

Meer info

Evenementen

Bekijk alle evenementen waar Dow aanwezig is, of door Dow georganiseerd worden.