Donderdag 2 februari 2023 organiseerde de gemeente Terneuzen de eerste lokale Duurzaamheidsbeurs in de CO3 Campus Terneuzen. Ook wij waren aanwezig met een eigen stand en verschillende collega’s gaven de antwoorden op vele vragen van bezoekers zoals: ‘Wat maken jullie nu eigenlijk precies voor producten? Hoe gaan jullie de fabrieken verduurzamen? Wat betekent de routekaart naar 0 precies?’

Routekaart naar nul
Met ruim 1000 bezoekers werd de Duurzaamheidsbeurs goed bezocht. Bij onze stand vertelden de collega's Sofie de Groene, Niek van Belzen, Gitta Zijlstra, Sara Vernimmen, Jens Bogaert, Sas Meenken, Cees van Houwelingen, Ciccio Pecoraro en Tim Brouwer de geinteresseerden meer over onze duurzaamheidsprojecten en -initiatieven. Veel aandacht ging uit naar onze Routekaart naar 0.

'Ambitieuze plannen'
Eén van onze collega’s die aanwezig was, Sofie, zag veel geïnteresseerden voorbij komen. “De beurs werd druk bezocht, het was heel leuk om te zien hoeveel belangstelling er bij de inwoners van de gemeente Terneuzen is voor duurzaamheid. Veel bezoekers toonden interesse in onze duurzaamheidsinitiatieven en vonden het leuk om een inkijkje te krijgen in waar een groot bedrijf als Dow mee bezig is op dit gebied. Onze doelen op het gebied van CO2-reductie werden door velen als ambitieus en bewonderenswaardig beschouwd. Ook plastic korrels gemaakt uit afval spraken tot de verbeelding en het blijft goed om te laten zien welke producten wij maken. Zoals onder andere de grondstoffen die andere bedrijven weer toepassen in de energietransitie, zoals voor isolatiematerialen, windturbines en zonnepanelen.”

Naast het middagprogramma ging onze collega Kees Biesheuvel ‘s avonds in gesprek met vertegenwoordigers van Yara en North Sea Port over verduurzaming van de Zeeuwse industrie.

Onze duurzaamheidsreis
Dit leerzame evenement was een mooie kans om de inwoners van de gemeente Terneuzen mee te nemen in onze duurzaamheidsreis. Wil je hier meer over weten? Lees dan zeker ook onze andere verhalen in dit platform. Benieuwd op welke evenementen wij nog meer aanwezig zijn, een overzicht vind je hier; aankomende evenementen

Project status

Status

Voltooid

Meer info

Evenementen

Bekijk alle evenementen waar Dow aanwezig is, of door Dow georganiseerd worden.