Bij Dow Terneuzen hechten we veel waarde aan een gelijkwaardige, inclusieve en diverse werkomgeving. Met ruim 3600 medewerkers en meer dan 50 nationaliteiten zijn we een zeer diverse organisatie. We werken iedere dag aan een omgeving waarin iedereen zichzelf kan zijn. Waar iedereen wordt gerespecteerd en gewaardeerd, om zo samen tot de beste prestaties te komen. Dit proberen we zoveel mogelijk te bevorderen aan de hand van Employee Resource Groups (ERG’s). Liza Adeyemi (Treasury Manager bij Dow Terneuzen) en Amit Shah (Strategy, Business Development, Growth & Sustainability Leader bij Dow Terneuzen), beide co-voorzitter van MIX, een team dat voor alle ERG’s werkt, vertellen hier over ERG's.

Daarnaast zijn we vanuit ons beleid op inclusie en diversiteit trotse hoofdsponsor van Roze Zaterdag Goes op 17 juni. Een feestelijk evenement voor jong en oud. In aanloop naar deze dag hebben we de ID&E Conference 2023 georganiseerd. We blikken hierop terug in dit artikel.
 

ID&E Conferentie 2023
Een bedrijf met een inclusieve en diverse werkomgeving heeft goud in handen. Op donderdag 23 maart zijn we met verschillende organisatie hierover in gesprek gegaan tijdens het regionale evenement ID&E Conferentie 2023. Luca Senis, Supply Manager en organisator van de conferentie, kijkt terug op een geslaagd en inspirerend evenement. “Bij Dow is inclusie, diversiteit en gelijkwaardigheid heel erg belangrijk. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende groepen, Employee Resource Groups (ERG’s) om een diverse en inclusieve werkvloer te bevorderen. Wij vonden het dan ook een goed idee om in gesprek te gaan met andere organisaties over deze onderwerpen om onze aanpak te delen, maar ook om te horen hoe het binnen andere bedrijven werkt. Het evenement gaf veel inspiratie en we hebben veel van elkaar geleerd.”

Werknemers kunnen zichzelf zijn
Tijdens het ID&E-event waren organisaties uit de omgeving aanwezig, maar ook (inter)nationale bedrijven. Dit leverde mooie discussies op. Lennart Heip, logistiek manager, lid van GLAD en medeorganisator kijkt tevreden terug. “Er wordt verschillend omgegaan met inclusie en diversiteit binnen het beleid van organisaties, maar bij allemaal gaat het erom dat alle medewerkers zichzelf kunnen zijn en zich gewaardeerd voelen. Dan wordt er ook beter gepresteerd. Een mooie ontwikkeling, die de laatste jaren in een sneltreinvaart is gekomen.”

Feest in de binnenstad van Goes tijdens Roze Zaterdag
Goes is de gaststad van de aankomende editie van Roze Zaterdag. Op zaterdag 17 juni is het feest voor iedereen in het centrum van Goes en wij mogen daar als trotse sponsor een mooie bijdrage aan leveren. Tom de Koning, van de organisatie van Roze Zaterdag Goes, was aanwezig tijdens het ID&E Conference 2023 en vertelde meer over het evenement. “We zijn erg trots dat we Roze Zaterdag naar Goes hebben gehaald. Het belooft een mooi evenement te worden. Er zijn vele activiteiten en er treden artiesten op; kortom voor iedereen, jong en oud, is er iets te doen. Wij zijn enorm blij met de steun van bedrijven als Dow. Het is ook goed dat ze onderwerpen als inclusie en diversiteit zo behandelen en het tijdens een ID&E Conferentie bespreekbaar maken.”

Aftermovie ID&E Conferentie

Trots kijken we terug op de ID&E Conferentie. Benieuwd naar de beelden? Kijk hieronder de aftermovie.

Close

Op de hoogte blijven van Roze Zaterdag of andere evenementen?
Wij zijn aanwezig tijdens Roze Zaterdag in Goes en zien jullie graag daar! Wil je de laatste ontwikkelingen volgen van dit evenementen? Of waar je ons nog meer kunt vinden? Op deze pagina kun je er meer over lezen. Of meld je aan voor onze nieuwsbrief met alle actualiteiten.

Project status

Status

Voltooid

Meer info

Evenementen

Bekijk alle evenementen waar Dow aanwezig is, of door Dow georganiseerd worden.